Fieldlab Almere

Fieldlabs on tour

Voor het schooljaar 2018-2019 organiseren we een tour voor de eerstejaars studenten van de opleiding Zorg van ROC van Flevoland. Dit zijn 9 klassen van 15 studenten. Elke lesperiode wordt een thema gekozen. Op basis van dat thema wordt een tour georganiseerd langs een zorg- of welzijnsinstelling waar de studenten hun opdracht uitvoeren.

Aantal studenten: 135 (BOL niveau 3 en 4)
Start: september 2018
Einde: juli 2019

Keuzedeel Zorg en Technologie in hybride vorm ontwikkelen

Dit keuzedeel wordt in samenwerking met de opleiding Techniek ontwikkeld. De opzet bestaat uit een aantal thema’s als domotica, robotica en smart sensoring die worden gekoppeld aan casussen uit het Fieldlab. Voor de studenten worden opdrachten bedacht die daar eerst mee kunnen experimenteren in het Skillslab (zorgtechnologie ruimte op ROC van Flevoland, opening in februari) en vervolgens in de praktijk kunnen uitvoeren. De Leermeesters ondersteunt de ontwikkeling van dit project zodat het principe van hybride leren voldoende wordt verwerkt en toegepast.

Start: februari 2019

Keuzedeel Wijkgericht werken ontwikkelen

Dit keuzedeel wordt in samenwerking met docenten van de opleiding Zorg doorontwikkeld en vormgegeven volgens de principes van hybride leergedachte. Ook dit project wordt ondersteund door De Leermeesters. Dit project bestaat uit 3 onderdelen:

  1. ontwikkelen keuzedeel
  2. ontwikkelen scenario inzet Tiny Fieldlab in de wijk
  3. ontwikkelen Fieldlabspel

Voor wie: Studenten BBL en BOL 
Start: september 2018

Docent stages organiseren

In samenwerking met Zorgfix worden stages voor docenten georganiseerd.

Start: 2019