Praktijksituaties direct behandeld in leergroep Hof van Sloten

28-11-2018 1557 keer bekeken 0 reacties

De praktijksituaties waar de eerste groep Collega’s in Opleiding (CiO) van het Leerhuis op Hof van Sloten mee te maken krijgen, worden direct behandeld op de afdeling of in de leergroep.

Op 12 november was de kick-off van de eerste groep van het Leerhuis bij Hof van Sloten, onderdeel van Cordaan. In dit Leerhuis, een hybride leeromgeving, wordt in 1 jaar tijd een groep van 14 nieuwe collega’s opgeleid tot volwaardige Verzorgende IG-ers. Ze hebben allemaal een achtergrond in het welzijnswerk, wat een mooie combinatie met de zorg is.

“De energie in de groep is geweldig”, vertelt hybride docent Michael van der Ploeg. “Omdat het een nieuwe vorm van leren betreft, is iedereen ontzettend enthousiast en gedreven om er mee aan de slag te gaan. Vanaf de eerste dag is er direct contact met bewoners van Hof van Sloten. ‘Het leren volgt het Werk’, is de term die continu wordt gebruikt als het gaat om de CiO’s. Wat de CiO in de praktijk tegenkomt, behandelen we meteen op de afdeling of in de leergroep die hiervoor twee keer per week samenkomt. Het accent ligt op direct toepasbare kennis en vaardigheden voor de CiO. En daarnaast ben ik zelf op Hof van Sloten beschikbaar voor wie meteen behoefte heeft aan kennisoverdracht.”

Voor de CiO’s is daarnaast genoeg te leren op de afdeling wat niet ‘alledaags’ is. Deze kennis wordt via diverse onderwijsvormen bijgebracht. De inwerkperiode van de CiO’s duurt 4 weken, waarbij de leergroep 4 dagen per week als groep optrekt, afgewisseld met veel tijd op de eigen afdeling. Vanaf 10 december gaan de CiO’s voor 28 uur per week aan de slag op de eigen afdeling. Om de CiO’s zoveel mogelijk verschillende ervaringen te bieden, rouleert iedereen na een half jaar van afdeling. Alles om zoveel mogelijk bagage aan de nieuwe collega’s mee te geven.

0  reacties

Cookie-instellingen